У світі великими людей робить не просто володіння видатним талантом, а енергійне та наполегливе застосування цього таланту, яке спрямовується відвагою та характером на досягнення достойної мети. У Царстві Божому великими людей робить, за словами Ісуса, дух смиренного служіння (Мт. 20:26).

Ось тому я з радістю хочу оголосити, що Рассел Мур із 1 вересня розпочинає виконання обов'язків головного редактора Christianity Today.

Те, що Мур має видатний талант, не викликає жодного сумніву. Він став деканом Школи богослов'я Теологічної семінарії Південної баптистської конвенції, коли йому було лише 32 роки. Мур написав велику кількість книг і статей, записав безліч подкастів, багато разів виступав публічно, а також керував Комісією з етики та релігійної свободи. Можливо, він був найпомітнішим у США голосом євангельських християн за останні десять років. Усі, хто читав його роботи чи чув його виступи, можуть підтвердити його приголомшливі вроджені таланти.

Але не лише через його таланти ми так радіємо. Мур багато разів демонстрував сміливість, коли висловлював свої переконання, а також цілісність характеру, коли поводився відповідно до цих переконань. Іноді для цього потрібно було публічно відстоювати важливі біблійні та богословські істини. Іноді для цього треба було проголошувати перед церквою істини, які викривали нас і звинувачували.

Він невтомно працював, щоб допомогти чоловікам і жінкам з-поміж євангельських християн перемогти гріх у наших власних лавах, будь то ідолопоклонство та упередження або жорстоке поводження та нехтування іншими. Мур береться за виконання найважливіших і невідкладних завдань нашого часу, навіть якщо це означає піддаватися нападкам критиків як зовнішніх, так і внутрішніх.

Що мені подобається в ньому найбільше, так це те, що він завжди пам’ятає суть нашого християнського покликання служити найменшим і шукати тих, хто загубився. Чи йдеться про душеопікунство пасторів, що проходять через життєву кризу, про те, щоб впустити до себе в дім людей, які постраждали від жорстокого поводження, або про проголошення Євангелії серед студентів коледжів, Мур ніколи не був відірваним від реальності вченим або любителем публікувати розумні думки в Твіттері. Він завжди глибоко занурюється в реальне життя церкви й ділиться Божою любов'ю з іншими. Будучи рукопокладеним служителем баптистської церкви, Мур протягом свого життя виконував кілька пасторських ролей (одну з них він виконує й зараз), невтомно служачи церкві та Царству.

Ми в Christianity Today із задоволенням публікуємо статті та просуваємо ідеї щодо розширення Царства Божого. Головне питання, яке є основою нашої роботи, звучить так: «Що означає бути вірним послідовником Ісуса Христа в наш час?» Ми сподіваємося стати для нового покоління тим, чим стали свого часу для самого Мура, коли він у віці 15 років познайомився з Christianity Today – ємним та переконливим описом християнського життя, що вказує дорогу, яка пролягає через цей грішний світ у Царство Боже.

Free Newsletters

More Newsletters

Ось тому для нас є таким важливим призначення Мура на цю посаду. Будучи президентом і генеральним директором, я короткий час обіймав посаду головного редактора, але потрібно, щоби хтось виконував цю роботу на постійній основі. Мур дуже добре підходить для цієї ролі, оскільки він глибоко вкорінений у своєму слідуванні за Ісусом, дотримується істини, глибокодумно й посвячено служить Царству, незважаючи на ціну, яку доводиться за це платити.

Також я хотів би зазначити, що в нашій команді тепер працюватиме ветеран комунікацій та видавничої справи Джой Олмонд, який обійме посаду редакційного директора з персоналу. Одним із першочергових завдань Мура буде продовження просування Проекту суспільної теології. Олмонд працюватиме в тісному контакті з ним над успішним виконанням цього проекту. Олмонд тривалий час працював у Євангельській асоціації Біллі Грема, в журналі Decision (Рішення), а також у християнській громадській організації Lifeway, що дозволило йому накопичити значний досвід редакторської та управлінської роботи й міжособистісних комунікацій. Тому ми впевнені в безперебійній роботі нашого служіння та чудовому виконанні всіх майбутніх програм та заходів.

Ми живемо в епоху, коли перед церквою стоять як великі загрози, так і великі можливості. Ми в Christianity Today сповнені рішучості робити все, що від нас залежить, щоби служити церкві в такий неспокійний і суперечливий час і любити створений Богом світ. Для нас є великою честю, що ось уже трохи більше року Рассел Мур працює в нашій команді. І ми з нетерпінням чекаємо від нього, Джоя Олмонда та нашої видатної редакційної команди нових звершень.

[ This article is also available in English español Português Français 简体中文 한국어 Indonesian 繁體中文, and русский. See all of our Ukrainian (Українська) coverage. ]